Kerst, oudjaar en een goed begin van 2010!!
FOTO'S:
Allereerst allemaal een gelukkig nieuw jaar gewenst!!! Voor degene die niet van mij persoonlijk een smsje hebben ontvangen ;)
Inmiddels ben ik in Melbourne aanbeland! Een super stad. Maar eerst nog even een terugblik op de laatste paar weken.
Kerst bij Bob & Jean en natuurlijk de rest van de familie was geweldig, ik had het niet beter kunnen wensen. In totaal ben ik 1,5 week bij hun geweest en elke dag hebben we wel iets ondernomen. Of het nou een mooie trip in de omgeving was of gezellig bij familie langs. En wat is iedereen hier toch gastvrij en liefdevol, als men elkaar 10 minuten geleden nog heeft gezien moet er toch weer gezoend en omhelst worden ;) En ze schamen zich er zeker niet voor!
Samen met Bob & Michael een trampoline voor Sami opgebouwd, (die natuurlijk door Santa Claus en zn rendieren was opgezet, en ja hoor, de rendieren hebben zelfs de wortels en tomaten opgegeten die Sami in de keuken had neergelegd. Oftewel; Bob, Michael en ik hadden een lekkere lunch).
Ook ik werd verwend door Santa himself, van Bob & Jean kreeg ik 2 kaartjes voor de Australian Open, 25 januari :D en een paar kerstkaarten met lieve woorden...
Kerstmis zelf was erg gezellig, hier vieren ze maar 1 dag kerst maar dan wel heel uitgebreid! Om 07.00 ontbijt bij uncle Keith, lunch bij Bob & jean en diner bij Michael en Tracy! Helaas was het voor Australische begrippen een koude en vooral erg natte kerst. Natuurlijk zijn ze hier blij met wat regen, en voor mij voelde het een beetje als thuis ;)
Nog een dagje bij een vriend van Bob langsgeweest waarmee hij altijd gaat vissen. Hier heb ik voor het eerst in mijn leven een oester gegeten.
GADVERDAMME.
Oesters worden ook wel 'food of love' genoemd. Ik snapt niet dat zo'n kwabje wat naar puur zeezout smaakt opwindend kan werken. Maar goed. Doorslikken en weer verder gaan.
Inmiddels voelt Primbee echt als een soort tweede thuis, zelfs na zo'n korte tijd. Ik ken de omgeving, weet precies waar wat is en wie waar woont. Mede hierdoor had ik terug in Sydney last van heimwee. Je mist thuis toch meer tijdens de feestdagen, en zeker na zo'n fijne tijd bij familie hier. Nog even geskyped met de hele familie thuis, terwijl zij (zeer duidelijk) aan het nagenieten waren van een gezellige 3e kerstdag!
Oud en nieuw!! Iets waar Michelle en ik samen erg naar uitkeken. We zochten samen met wat anderen een goed plek uit op 'Observatory Hill', waar vandaan we uitzicht hadden over de harbour bridge en darlingh harbour, een goede plek dus ;) Om 12.00 smiddags zijn we hier al gaan zitten, omdat het na deze tijd erg moeilijk is nog een plaatsje tussen de menigte te vinden. Met duizenden mensen op een hoopje, wachten tot het 24.00 is. Maar het had ook wel wat, mij deed het erg denken aan koninginnedag ;) En dan het vuurwerk, in 1 woord FANTASTISCH. Eerst om 21.00, speciaal voor de kids, en daarna natuurlijk om 24.00, afgeschoten vanaf de Harbour Bridge en verschillende wolkenkrabbers.
De laatste avond in Sydney (ja nu ECHT de allerlaatste) nog wezen stappen met een stel Kiwi (Nieuw Zeelandse) meiden, wat erg gezellig was als afsluiter van een paar leuke dagen in Sydney, en niet geheel onbelangrijk, wat mij een accomodatie in Auckland heeft opgeleverd ;)
4 januari ben ik na een 12 uur lange busreis in Melbourne aangekomen, wat een erg mooie stad is. Veel te doen en zien op het gebied van cultuur; sport, architectuur, muziek, musea en theater. Ik vermaak me hier wel denk ik!
Morgen vertrek ik richting mijn eerste Wwoof (Willing Workers On Organic Farms) adres in Lilydale, waar ik een weekje of 2 ga werken! Ik ben erg beniewd, het is maar een uurtje van Melbourne vandaan dus kan zo naar de stad als ik wil, en de familie waarmee ik al een tijd mailcontact mee heb lijkt me erg enthousiast en gezellig! Eind januari zal ik in ieder geval weer terug zijn in de stad, voor de AUSTRALIAN OPEEEEEEEEEEEEN!!!! Erg veel zin in, kijk hier erg naar uit. Ook vooral omdat het betekend dat het dan bijna februari is, de maand waarin ik naar New Zealand vertrek! Ook hier kijk ik steeds meer naar uit, doordat ik al zoveel mensen heb ontmoet die er al zijn geweest en dus ook allerlei tips heb verzameld. Gaat een super tijd worden...
Hoe gaat het met jullie thuis? Ik hoorde dat het op dit moment wel 10 graden vriest??? Brrrrr... Succes voor degenen die elke ochtend hun auto moeten krabben en in kilometers lange files staan ;)
kusjessss
Lieve schat,
Jij natuurlijk ook de beste wensen. Heb je geprobeerd te smsen. Weet alleen niet of ie is aangekomen. Probeer het van de week nog wel een keer;). Echt leuke verhalen allemaal. Ben echt zo benieuwd!
Liefs xx Lisa
Bedankt voor weer een prachtig verslag Anita.
Enne ... ik begrijp precies wat je bedoelt, want na 25 jaar voelt Primbee nog steeds voor mij als een tweede thuis!
Veel plezier bij de Australian Open (wat zal je pappa jaloers zijn!).
Ria
Jij natuurlijk ook een heel goed 2010 en mogen alle nog niet uitgekomen dromen maar werkelijkheid worden.
Het is hier inderdaad koud, glad en ook sneeuw! Als je niet anders gewend bent (zoals ik) is het leuk om Kerst en Oud&Nieuw met dit weer te beleven. Alleen bij het vuurwerk afsteken was het erg koud!!
Ben benieuwd hoe het je vergaat bij je werk?! Maar dat zal je in het volgende verslag wel beschrijven.
Heel veel liefs.....Ans & Huub
Hoi Anita,
Jij ook een geweldig 2010 gewenst! Dat gaat zeker lukken, want de eerste helft zit je nog down under. Hier, ziet de buitenwereld nog steeds wit. Koen heeft een manshoge smeeuwmuppit gemaakt, ik vrees dat die in maart nog niet verdwenen is. Veel werkplezier op de farm en ik kijk uit naar je volgende verslag.
Liefs,Anne
Hoi Anita,
Geweldig weer dat verslag. Allereerst nog de beste wensen en een goed 2010, en die is voor jou zo te zien al goed begonnen.
Wij vonden je er stralend uitzien op onze derde kersdag tijdens het skypen en dat zo vroeg in de morgen , voor jou dan !!! Wil zei al : "ze lijkt wel verliefd, zo stralend " !!!
Moet ook allemaal een fantastische ervaring zijn. Wél gek oud en nieuw op het strand vieren, terwijl het hier koud is en sneeuwt !! Nou, nog heel veel plezier en we kijken uit naar je volgende verhaal.
Groetjes van Copbie en Wil.
och anita, wat klinkt dit heerlijk allemaal! wat moet dit fijn voor je zijn. en ook om al die reakties van je thuisfront te lezen, geniet er van meid! dit ga je nooit vergeten.
Lieve Anita
We reageren wel een beetje laat, maar toch nog een buitengewoon goed 2010. Fijn dat je zulke goede contacten maakt en dat je al een adres hebt in Auckland.
Het is voor ons een geruststellend idee dat je het zo goed maakt en dat je alweer vooruitkijk naar februari, als je naar Nieuw Zeeland gaat.
Blijf goed op jezelf passen en wij hopen dat al je dromen waar worden. Wij gaan nu nog even naar je foto's kijken.Veel liefs van Opa en Oma.
De fotos'en het filmpje van het vuurwerk waren geweldig. Het is net een popfestival.
Heel veel plezier en groetjes,
Opa en Oma.
lieve anita geniet er veel van. zo te horen heb je het naar je zin.
nog een hele fijne paasen!!!!!!!
xxxxxxxxxxxx-jes van merel
p.s. leuke site