Fraser Island, Town of 1770, Kroombit en de Whitsundays!
FOTO'S:
G'day folks!
Ik heb al weer heel wat meegemaakt de afgelopen tijd, ontzettend veel indrukken in een korte tijd, die ik natuurlijk weer graag met jullie wil delen ;)
Na Brisbane ben ik vertrokken naar Rainbow Beach, het startpunt van de Fraser Island trip. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld, en alleen begaanbaar per 4WD. En dat lijkt makkelijker dan het is! Na een korte introductie en uitleg over de auto gingen we op weg, met een erg gezellige groep, 4 mensen inclusief mijzelf die oud genoeg waren om te rijden! Ik heb nog nooit zoiets avontuurlijks meegemaakt: 10 onbekenden bij elkaar in een auto, met wat primitieve campingspullen kamperen aan het strand, zelf een plekje uitzoeken met 1 klein lampje voor 11 personen, geen toilet en geen douche, maar daarvoorkrijg je wel 3 topdagen terug, slapen onder de meest heldere sterrenhemel die ik ooit heb gezien, offroad rijden en als hoogtepuntLake McKenzie, een super heldermeer metfresh water (water dat je kan drinken).Aantal keer flink vastgezeten in het zand, wat betekend dat je moet gaan graven om de auto te bevrijden... Dit was erg vermoeiend aangezien het wel 40 graden was, maar het leverde ook een hoop lachwekkende momenten op :) Veel dingo's (wilde honden) rond de tent, opzoek naar eten! Het deed me erg denken aan Expeditie Robinson.
Ik was wel blij na 3 dagen weer naar het toilet te kunnen en te kunnen douchen. Met Rinske, een Nederlands meisje waarbij ik in de groep zat, een hollandse maaltijd gemaakt! Erg lekker. Erg grappig, Rinske deed mij ontzettend denken aan Paulien, niet alleen qua uiterlijk maar bij alles wat ze zegt en doet moet ik alleen Paulien denken. Heel bizar.Met als hoogepunt de uitspraak toen we voor de zoveelste keer vastzaten in het zand metwoestijnachtige omstandigheden: (en ik verwijs nu naar een vakantie in Frankrijk met Ans, Huub en Paulien) 'Het lijkt hier god***domme wel 50 graden!!!!!!!!'.
De volgende stop was Town of 1770 (de plek waar Captain Cook Australie ontdekt heeft), waar eigenlijk weinig te beleven was, behalve een super toffe Scooteroo tour! Op kleine motors met zn 70en achter elkaar door het landschap crossen, waarbij we getrakteerd werden op heerlijke ''wedges'' en een mooie sunset.
Daarna stond Kroombit Cattle Station op het programma. En dat waren een indrukwekkende 2 dagen. Ik heb het echte leven op een Australische farmbeleefd en zelfs paardgereden. PAARD. ENG. maar na een paar minuten was het oke en hebben we een zooi geiten bij elkaar gedreven! Erg leuk om te doen. Verder heeeerlijk (geit) geBBQd, een echte Australische maaltijd inclusief mashed potatoes. Ook nog lassogeworpen wat erg goed ging, een aantal geiten gevangen! Je bevindt je hier midden in het wildlife; 's ochtends wakker worden met een wild paard voor de deur van de hut, een kakatoe op je schouder tijdens het ontbijt, een kat die op je schoot komt liggen als je rustig een boek aan het lezen bent, niet te vergeten de ontelbare vliegen de met zn allen tegelijk op je avondeten komen zitten, en de kangaroes die voor de bus langshoppen als je 's ochtends weer vertrekt. Helaas kwamen we de hiervoor genoemde schepsels vervolgens ook dood langs de weg tegen. Dat heet natuur.
Midden door een aantal bushfires doorgereden. Best eng, maar ook dit is natuur. Na een rit van 10 uur in Airlie Beach aangekomen, het startpunt voor mijn Whitsundays trip! Een eilandengroep bestaande uit 75 over het algemeen onbewoonde eilanden. En dag heerlijk gezeild op de 'Camira' en vervolgens 2 dagen in een resort vertoefd op Long Island ;) Niet verkeerd zeg ik zo. Veel gezellige mensen ontmoet!
Zoals jullie lezen ben ik heerlijk aan het genieten van alles wat op mn pad komt en de vele trips die ik maak. De komende week ga ik naar Magnetic Island wat erg mooi schijnt te zijn (voor de kust ter hoogte van Townsville) om vervolgens 2 weken in Carins te verblijven!
Ik besef niet dat ik hier alweer bijna 2 maanden ben, de tijd vliegt!
Ik hoop dat jullie mij blijven volgen en ben benieuwd wat jullie van mn verhalen en foto's vinden!
kussssssjes
Het moet niet gekker worden, Anita OP een paard en ontbijten met een kakatoe op je schouder! Terwijl hier het kleinste vliegje je al in paniek bracht. In dit opzicht is de reis behalve leuk ook al heel nuttig. Leuk en belangrijk dat de natuur zoveel indruk op je maakt. XXX
Haha wat grappig dat Rinske je zo aan Paulien doet denken. Echt intressante verhalen! Leuke dingen allemaal! Geniet er lekker van en veel plezier op Magnetic Island!
Liefs xxx
Geweldige verhalen weer! En prachtige foto's; daar moet je iets mee doen later.. vooral van de zeilboot (de zeilen van onderaf) vind ik bijzonder, en van de kangaroo in de avondzon... geniet maar van alle avonturen, kus Mam
Dag Anita,
Elke week kijk ik wel weer of je weer wat geschreven hebt. Ik geniet echt van je manier van schrijven en hoe je belevenissen prachtig weet te verwoorden. Het is elke keer alsof ik er bijna bij ben. Stop er vooral niet mee!
Het is fijn om te lezen hoe het met je gaat en ik ben echt blij dat je het zo naar je zin hebt daar. Ga vooral zo door bijzondere dame.
Liefs Michiel
Hey meis,
Oww ben zo jaloers op jou. Geniet elke keer weer van je verhalen en de mooie fotos. Blijf maar lekker schrijven en geniet vooral van alles wat op je pas komt.
Dikke kxs Joan
Wij genieten volop met je mee Anita.
Ga zo door.....
Liefs,
Henny en Ria
In twee maanden zoveel moois gezien! Ik ben vol verbazing en bewondering,dat je dit allemaal durft.
Ik begin de comp. steeds leuker te vinden, 't is net of je naast ons zit.Een kangeroe op het strand! Nooit geweten.Dag Anita Kusjes Oma,Opa komt net binnen en gaat ook de foto's bekijken.
Meid, fantastisch wat jij allemaal mee maakt. Je hebt meer gezien in twee maanden dan ik zowat in mijn hele leven !!!
Maar ik geniet volop mee, temeer omdat wij hier in de stromende regen in de kou zitten. Maar wél met Sinterklaas dus dat is ook wel weer gerzellig.
Heel veel plezier en ik blijf "met je mee reizen". Groetjes Cobie.
Hee meis,
Vanaf de stoelen van je ouders genieten wij van je leuke verhalen!
Wat maak jij een hoop leuke dingen mee.
Wij zijn helemaal jaloers en zijn ook begonnen met sparen;)
Heel veel plezier nog en geniet er van!
Liefs
Weet wel,ook wìj volgen jouw belevenissen op de voet.
Het leest als een trein en geeft het idee dat ons geen detail bespaard blijft.
Echt super leuk stukje weer.
Hou ons op de hoogte, het is echt super leuk om te lezen.
X, John
Hihi ik was er gewoon stiekem ook...
in Frankrijk was het echt -10 graden hoor boven op die berg..... ;-)
Nice shoes!!! eindelijk verstandig iedereen heeft ze waarschijnlijk aan.
Is dat nou een brandplek op je rechter hand?
XXX
Hoi Anita,
Ik sluit mij bij een aantal vorige schrijvers aan. Het is inderdaad leuk om je verhalen te volgen en mee te beleven en stiekem een beetje jaloers te zijn. Als ik aan onze gezamenlijke vakanties denk en je al gruwelde van zand aan je tenen of 'enge' onbekende beestjes verleg je enorm je grenzen. Je zal ongetwijfeld gestimuleerd worden door de groep mensen om je heen, maar dan nog moet je alles zelf doen.
Je bent inderdaad nog maar pas 2 maanden weg en ik vermoed dat je de geplande tijd helemaal vol gaat maken (je moeder is denk ik toch stiekem al aan het aftellen) met nog meer nieuwe belevenissen en nieuwe mensen. Nog heel veel plezier!!!
Hoi Anita,
Wat is je leven op dit moment geweldig en je laat ons heerlijk meegenieten. Ik merk dat de natuur veel indruk op je maakt en dan de foto's erbij zo mooi. Australië, wie weet, misschien kom ik toch een keer langs.
Lieve groet,Anne