Blue Mountains en Surf Camp!
FOTO'S:
Hoi allemaal :)
Tijd voor een nieuw verhaaltje.
Na de leuke week bij Bob & Jean ben ik nog een paar dagen in Sydney geweest, lekker rondgelopen, het was erg warm. Terwijl ik aan het genieten was van een heerlijk ijsje in Darling Harbour kwam ik opeens Sylvia & William & the kids tegen. HOEZO TOEVALLIG. En toeval bestaat niet zeggen ze wel eens. Pas 1 keer eerder gezien, 2 uur rijden van hun huis in een enorme wereldstad kom ik hun tegen. Couldn't get that smile of my face the rest of the day.
Maandag een dagtrip gemaakt naar de Blue Mountains, wat super was. Bij de eerste stop voor het eerst een aantal wilde kangaroes gezien :D Ze zijn helemaal niet schichtig dus we konden dichtbij komen om foto's te maken :). Daarna verder naar het Blue Mountains National Park voor een 2 uur durende Hiking tocht (waaraan ik aardige wat pijnlijke blaren aan over heb gehouden ;) Toch maar andere schoenen kopen?). Een en al trap, klinkt niet zwaar, maar wel als elke trede 90 cm hoog is. De meest fantastische Look-outs (zie foto's), lekker gedoucht onder een waterval (met kleren aan ja) omdat het vreselijk heet was. Erg leuk, geeft een soort Wet T-shirt Contest effect ;) Veel wilde dieren gezien! En oh mijn god, na lunchtijd ging ik naar het toilet. De gids had al gezegd dat er in het toiletblok een Tarantula (zwarte weduwe) leeft, maar ik dacht eigenlijk dat hij een grapje maakte... Anita zit op het toilet, kijkt omhoog, Huge Spin. I totally freaked out. Geen grapje dus.
Nog een 2e hiking tocht naar de Three Sisters gemaakt, super mooi :) En omhoog met de 'Steepest railway in the world', beetje eng! Na deze dag was ik meer dood dan levend, maar ik weet in ieder geval dat ik na deze tour klaar ben om de Mount Everest te beklimmen. (....)
Dinsdag 3 november was de dag van de Melbourne Cup. De wat? De Melbourne Cup. Een Big Event in Australie. Overal aankondigingen, pubs overvol met mensen, vrouwen in gala kleding inclusief vogelnest op het hoofd. Met verbasing liep ik door de stad omdat ik op dat moment nog geen idee had wat er vandaag ging gebeuren. Heb ik soms een nationale feestdag gemist? Bij de haven was een grote tent op gezet met een aantal grote schermen, dus ik besloten daar maar even te gaan kijken. Wat bleek, een paardenrace. PAARDEN ja. De race begon om 15.00 uur en eindigde om 15.00 uur. Al deze duizenden mensen dressed up voor een paardenrace van maar liefst 30 seconden. Zal wel typisch ozzie style zijn. Toch schijnt dit evenement enorm belangrijk te zijn voor de Ozzie's.
Daarna was het tijd voor mijn surfcamp! In het kort: veel, HEEL VEEL regen, lekker eten, veel gezelligheid en natuurlijk het surfen :) Soort 'groep 8 schoolkamp' gevoel, vroeg opstaan, gezamenlijk ontbijten, 1 toiletblok, rare spelletjes om te bepalen wie er moet afwassen, 2 coaches die de groep 'onder controle' moet houden (soms moesten wij meer hun in de gaten houden...) Maar, IK HEB GESURFD. Eerste 2 dagen was het vooral een kwestie van proberen op dat ding te blijven liggen zonder er vanaf te vallen, maar op dag 3 lukt het dan toch eindelijk om op te staan ;) En als je het eenmaal door hebt gaat het goed! Misschien wordt het dan toch ooit nog wat met mij, zou zeggen dat snowboarden dan toch ook wel moet lukken ;),
En oh ja, een korte omschrijving van een vrouw in een wetsuit; Geen tieten meer, geen kont, geen buik, alles verdwijnt. Wat overblijft is een zwarte plank met een hoofd er op.
In Spot X, het 2e surf kamp, werkte een Nederlandse jongen, Bastiaan. Opzich niet heel bijzonder, maar wel als blijkt dat hij in Bussum woont. Zit ik aan de f&%&*ing andere kant van de wereld, kom ik iemand uit Bussum tegen. (......)
Inmiddels aangekomen in Byron Bay, alias Hippie town. Erg leuk en relaxt hier. Klein kustplaatsje waar vooral savonds veel te beleven is. Maar er is een mooi strand dus als het weer de komende week een beetje mee zit ga ik daar lekker van genieten! Ook bleek dat Marc en Michelle hier nog steeds waren, dus die heb ik gelijk opgezocht!! Erg gezellig, zij blijven nog tot woensdag dus lekker samen eten vanavond!
Ik denk dat jullie wel weer genoeg leesvoer hebben, en ik vind het nog steeds erg leuk om al jullie reacties te lezen! Dus keep on writing!
kusjessss voor iedereen.
Leuk verhaal, je gebruikt steeds meer Engels in je verslag.
De zus van een jongen in m'n tennisteam woont in Byron Bay in een soort boomhut/huis, inderdaad als achtergebleven hippie. Veel plezier verder meis.
Hi!
Het klinkt weer super allemaal. Hier de hele week regen gehad en koud!! En dan zit jij lekker te praten over mooi weer en mooie stranden...
Ik pak NU het vliegtuig!
Xxx
Wauw!! Echt leuk om al je verhalen te lezen en je mooie foto's te bekijken!! Ik ben echt jaloers! Behalve dan op je spin-avontuur, want dan was ik denk ik van me stokkie gegaan ;-)
Veel plezier met je volgende avonturen!!
Groetjes
Wat een verhaal! Erg leuk om te lezen! Als non-sporter vind ik het knap dat je op zo'n plank kan blijven staan! foto's kijk ik straks op mijn gemak.
Veel liefs, Mam. oja, groeten van de buurvrouw
Hoi Anita, wat een heerliijke verhalen, temeer omdat ik me (af en toe) er helemaal in kan verplaatsen. Ik heb ook de Three Sisters beklommen en ook in dat treintje gezeten. Spinnen kan ik me nieet herinneren, wel de ontzettende herrie die krekels kunnen maken.
De foto's zijn ook prachtig, maar welke mij het meeste aansprak, was de foto waarop jij met Bobby staat, precies zijn vader, maar ook opa Kuit.
Goede reis verder en we wachten vol belangstelling op je volgende verslag.
Henny en Ria
Anita, ik bedoel natuurlijk de foto waarop jij met neef Eddy staat (en niet Bobby). Het is echt vreemd te bedenken dat er iemand aan de andere kant van de wereld woont, die zo sprekend op je vader lijkt.
Zag gisteren trouwens een prachtige film over Australia (the Japanese Story). Het verhaal was zielig, maar de film gaf een goed beeld van de uitgestrektheid van Australië en hoe gevaarlijk het kan zijn om niet goed voorbereid de bushsush of de woestijn in te gaan. Maar daar zal je ook wel voor gewaarschuwd worden.
Tot schrijfs,
Ria
Wat een heerlijk verhaal weer :) Zo grappig om die foto's te zien, raar idee dat wij daar ook geweest zijn :P
Veel plezier!
Hoi Anita,
Vandaag pas voor het eerst dat ik je website bekijk, ( we zijn zelf net terug van onze vakanie) en wat leuk om jou te kunnen volgen op je reis. Voor ons is Australie een onbekend land, hoewel het door de reisbeschrijvingen van jou en anderen die jou voorgingen steeds vertrouwder voorkomt. Het klink allemaal heel avontuurlijk, leuk hoor.
Veel plezier en lieve groeten van Peter en Anneke.
Lieve Anita,
Met het samenstellen van ons vakantiealbum dacht ik dat wij afgelopen jaar in Frankrijk veel gezien hadden en genoten hadden van mooie natuur. Maar bij wat jij allemaal meemaakt en ziet verbleken onze plaatjes. Wat een overweldigende natuur.
Vandaag vrijdag de 13e. Dacht dat ik nog maar 2 dagen in ons digitaal vakantieboek moest doen, blijkt er iets fout gegaan te zijn en is de helft 'gewoon' weg..... Moet dus opnieuw beginnen! Denk dat ik stiekem wat foto's van jou ertussen stop.
Verheug mij al op je nieuwe verhalen en foto's. Veel plezier!
Hoi Anita,
Het ziet er allemaal fantastisch uit op de foto's !! En ik zag dat iemand anders het ook al zei, wij bekijken dit vanuit een koud en erg nat weer-type.
Als ik jou dan op dat zonnige strand heerlijk zie surfen met die lekker "zonnige" instructeurs erbij dan is het maar behelpen hier !!!
Leuk om zo mee te reizen. Je bent er eigenlijk nog maar kort maar je hebt al zoveel gedaan en gezien, fantastisch hoor.
Ik hoop nog veel "mee te maken" op deze manier. We kijken er naar uit om weer van je te horen.
Heel veel plezier en de groeten vanuit een nat Hilversum.
Lieve Anita,
Voor mij ben je een held!!! Op het toilet zitten en dan zo'n enge zwarte spin boven je hoofd. UACHCRH..........Je doet het in je broek, maar je zat al op het toilet. Aniet, wat geweldig voor je, al die nieuwe indrukken en belevingen en erg fijn dat wij daar op het noordelijk halfrond van kunnen mee genieten. Liefs, Anne
hallo, ik ben ria knuit en heb een oproep gekregen uit amerika van hans kuit die op zoek is naar zijn zus ria kuit, dochter van p.a.m.j.kuit en maria petronella krijnen.
ik kwam hier wat mensen van kuit tegen, misschien kent iemand ria kuit, getrouwd met henny lammert, geboren in 1947. mijn e mail is [email protected]