Het einde van hoofdstuk 1
FOTO'S:
Lieve allemaal,
Ik hoorde dat er een aantal klachten binnen kwamen wanneer ik weer eens een verhaal ging plaatsen ;) haha nou BIJ DEZE!
Afgelopen 3 weken een ontzettend leuke tijd gehad op mijn Wwoof adres in Badger Creek, waar ik 6 januari opgehaald werd door Doris, wat toch wel een beetje raar is omdat je deze mensen helemaal nog niet kent, alleen via de mail contact gehad.
Doris & Stephe hebben een boerderij in Badger Creek, in de prachtig Yarra Valley iets buiten melbourne. Ze zijn hier 3 maanden geleden komen wonen en dus nog druk bezig met het opstarten van deze boerderij. Mijn werk bestond vooral uit het opruimen van spullen die de vorige bewonders hadden achter gelaten, het omkappen van bomen, grasmaaien, onkruid wieden, nieuwe plantjes planten, groenten planten, enz enz. Ik kom mezelf (bijna) een professionele 'farmer' noemen ;)
Maar erg interessant om een boerderij in zo'n vroeg stadium te zien, en een bijdrage kunnen leveren! En het is zo'n lieve, gezellige familie, het klikte direct, waardoor ik in in totaal bijna 3 weken hier ben geweest! Heeeeerlijk eten elke dag, Doris en Stephe hebben heel veel gereisd zelf waardoor ze veel buitenlandse, voornamelijk oosterse gerechten maken, super! En veel komt uit de eige tuin of van de Organic market.
Even over het 'wildlife' op deze farm. VEEL SPINNEN. Het begon met 2 in mijn kamer (wat hier heel normaal is) en vervolgens DUIZENDEN in de tuin. Een groot deel is giftig dus altijd met handschoenen werken en het beste is om een lange broek te dragen. Ja ja, je moet er wat voor over hebben ;) Muggen zijn na deze ervaring ook niet bepaald mijn vriendjes. Zal wel even een foto maken van mijn benen. Als je mijn bene kan zien tenminste door alle muggenbulten heen.
Voor mij was dit ook een zeer goeie hooikoorts test. Wat is het slechtste wat je kan doen als je heel erg allergisch bent voor gras en pollen? Juist, op een boerderij werken. Op een gegeven moment werd het een sport om te tellen hoe vaak ik moest niezen. Maar, misschien ben ik nu wel genezen, na deze overdosis pollen!!! Wie weet...
Ook nog de heetste dagen in mijn leven beleefd, 44.6 graden. HEET. En een gevaar voor bosbranden, wat best eng was maar ook wel interessant om te zien hoe mensen hier omgaan met het gevaar voor vuur. Er moesten tuinslangen aangelegd worden door de hele tuin en fireblankets werden ingekocht. Ook moet er in de gaten worden gehouden of er geen gras in de fik staat. Maar goed, een hele ervaring. Ik heb ontzettend veel dingen meegemaakt die ik nooit meer zal vergeten. Al is het maar iets kleins als de hond die op konijnenjacht ging.
Het weer kan hier ontzettend snel omslaan, want 2 dagen later was de temperatuur gedaald naar 20 graden!! Wat aanvoelde alsof het vroor. En dat is geen pretje in een huis met 1 mini kacheltje. Maar hier waren ze natuurlijk erg blij met de kou en regen, het is goed voor alles wat groeit en er is geen gevaar voor bosbranden.
Ik heb besloten om eerder naar New Zealand te gaan, namelijk 3 februari al!! Ik was van plan om de komende weken de trip naar Alice Springs te maken, maar aangezien het de heetste periode van het jaar is werd dat mij sterk afgeraden. Dus, ik dacht, dan maar eerder naar NZ en de Alice Springs tour vanuit Darwin!!! Ik kijk ontzettend uit naar NZ, hoofdstuk 2 van mijn reis.
Maar eerst hier nog even optimaal genieten van de Australian Open!!! Vandaag heb ik in Melbourne op een groot scherm in de stad wat wedstrijden gekeken voordat ik met Bob & Jean had afgesproken. Erg leuk om hun weer eventjes te zien, maar helaas gingen zij die avond alwee terug naar huis... Morgen ga ik met Marc naar de Australian Open dus dat wordt super!!! En vrijdag naar de halve finale. Wat ben ik verwend... Wordt een erg leuke laatste week hier dus in melbourne, er zijn nog heel veel musea die ik ALLEMAAL wil bezoeken ;) En nog wat andere leuke evenementen!!
xxxxjesssss en pleeeaase ga door met de reacties want ik vind het super!
Hoi Anita,
Het was inderdaad even wachten op een nieuw verhaal en foto's. Ik was toch best benieuwd of je nog wel zin had om te gaan werken op de farm terwijl er nog zoveel te zien en te beleven was, maar zelfs het werken op de farm is een vakantie! We wensen je heel veel plezier in Nieuw-Zeeland en we wachten de mooie foto's weer eens af. Veel plezier!!!!
X moniek en Dennis
Hi meis,
Wat is het toch leuk om je verhaal te lezen!
Toen we bij 44,6 graden aankwamen dachten we heeeerlijk, want het is hier weer helemaal wit. Maar het is ook net weer iets teveel van het goede 44,6, haha.
Geniet goed bij de Australian Open, 2x erheen.. Wat een ervaring!
Heel veel plezier in NZ, het volgende avontuur!!
Carina & Daan
Nadat we wat heen en weer hadden gesmst realiseerde ik me opeens dat je inderdaad naar de Australian open gaat. Helemaal gaaf! En leuk dat ik je binnenkort in NZ zie;) Dan hoor ik het allemaal wel hoe het was.
Groetjes, Marita
Je reisverhaal is weer geweldig, we kunnen je werkzaamheden op de farm goed begrijpen. Ook de hooikoorts, die hevig toeslaat. Muggen en spinnen zijn ool heel lastige elementen,we zullen op de foto's je benen bestuderen. Nu naar de foto's! kusjes Opa en Oma.
Hey Anita,
Leuk dat je het goed hebt op je wwoof-adres. Ik ben nu ook voor een paar dagen aan het wwoofen, net buiten Melbourne. 1 feb. begin ik met werken op de camping en 27 feb. ga ik eindelijk naar Nieuw-Zeeland.
Lieve Anita,
Fijn om weer wat van je te lezen en mee te beleven wat je de afgelopen tijd gedaan hebt. Leuk dat je na alle ervaringen, indrukken en uitstapjes je het ook leuk vindt om wat langer op 1 plek te blijven en je voor een gezin in te zetten. Wat weer hele andere ervaringen oplevert.
Wij wensen je heel veel plezier in N.Z. en tot de volgende enthousiaste verhalen.